výroba
Většina kůží může být odolná vůči skvrnám, odolná a trvanlivá za předpokladu, že je správně udržována.
Obecným zlatým pravidlem je znát typ kůže pro její správnou údržbu.
-
1. Neopracovaný materiál
Všechny kůže pocházejí z Evropy, jsou certifikované a především jsou odpadním bioproduktem potravinářského průmyslu.
-
2. Kontrola kvality
-
3. Chemické operace
Provádějí se v dřevěných bubnech. Kůže se namáčejí, susší a čistí.
-
4. Mechanické operace
Kůže se ořezávají. Certifikovaný šrot (CE) se používá k výrobě hnojiv a živočišných želatin.
-
5. Dělení
Kůže se rozděluje na zrno a semiš.
-
1. Fáze činění
Tato fáze se dělá v bubnech a pomáhá to zastavit organické rozkládání
-
2. Lisování
Přebytečná voda se mezi dvěma válci odstraní
-
3. Kontrola kvality
-
4. Holení
Vrsty kůže jsou odstraněny, aby byla dodržena správná tloušťka.
-
5. Kontrola kvality
-
1. Znovučinění, obarvování a chemické operace
Tato fáze vyžaduje 24 hodin v uzavřených bubnech. Kůže jsou barveny do hloubky a mají po operaci požadovanou strukturu, vlas a měkkost.
-
2. Sušení
Sušení kůže se provádí v několika variantách podle požadované měkkosti i tuhosti
-
3. Kontrola kvality
-
1. Dokončovací fáze
Vlas kůže je povrchně upraven, tak aby se vylepšil lesk, hebkost, odolnost vůči zašpinění a škrábance. Tyto úpravy se liší podle typu výsledné kůže.
-
2. Kontrola kvality
-
3. Chemická a fyzikální analýza
Každá kůže je testovaná ve vnitřní laboratoři a všechny výsledky jsou řádně zařazeny.
-
1. Finální kontrola kvality
-
2. Měření
Každá kůže je označená dle velikosti a čísla šarže
-
3. Balení a dodání
Kůže jsou dodávány v rolích a zabalené pro dodání po celém světě .
-
1. Neopracovaný materiál
Všechny kůže pocházejí z Evropy, jsou certifikované a především jsou odpadním bioproduktem potravinářského průmyslu.
-
2. Kontrola kvality
-
3. Chemické operace
Provádějí se v dřevěných bubnech. Kůže se namáčejí, susší a čistí.
-
4. Mechanické operace
Kůže se ořezávají. Certifikovaný šrot (CE) se používá k výrobě hnojiv a živočišných želatin.
-
5. Dělení
Kůže se rozděluje na zrno a semiš.
-
1. Fáze činění
Tato fáze se dělá v bubnech a pomáhá to zastavit organické rozkládání
-
2. Lisování
Přebytečná voda se mezi dvěma válci odstraní
-
3. Kontrola kvality
-
4. Holení
Vrsty kůže jsou odstraněny, aby byla dodržena správná tloušťka.
-
5. Kontrola kvality
-
1. Znovučinění, obarvování a chemické operace
Tato fáze vyžaduje 24 hodin v uzavřených bubnech. Kůže jsou barveny do hloubky a mají po operaci požadovanou strukturu, vlas a měkkost.
-
2. Sušení
Sušení kůže se provádí v několika variantách podle požadované měkkosti i tuhosti
-
3. Kontrola kvality
-
1. Dokončovací fáze
Vlas kůže je povrchně upraven, tak aby se vylepšil lesk, hebkost, odolnost vůči zašpinění a škrábance. Tyto úpravy se liší podle typu výsledné kůže.
-
2. Kontrola kvality
-
3. Chemická a fyzikální analýza
Každá kůže je testovaná ve vnitřní laboratoři a všechny výsledky jsou řádně zařazeny.
-
1. Finální kontrola kvality
-
2. Měření
Každá kůže je označená dle velikosti a čísla šarže
-
3. Balení a dodání
Kůže jsou dodávány v rolích a zabalené pro dodání po celém světě .




